Pic 1

 

Fakta:


  • * Et videobånd har en maksimal levetid på ca 25-30 år. Ved vanlig bruk og slitasje reduseres dette til ca 10-15 år.

  • * En DVD kan ha en levetid opp mot 100 år (her kan du lese testen av platene som brukes av MbM Production).

  • * En DVD blir ikke utsatt for slitasje ved bruk, slik som et videobånd.

  • * I mange tilfeller vil en video få bedre kvalitet etter å ha blitt overført til en DVD.

  • * Gamle 8mm filmer tørker og krymper. Dette fører til at de ikke lenger er avspillbare.

  • * Gamle 8mm filmer mister etter hvert fargen, eller fargene blir erstattet med andre farger. Kodachrome var den dyreste, og den filmtypen av best kvalitet. Andre merker, såkalte billigmerker, er langt mer utsatt for ødeleggelse.

 

Hvorfor skal man digitalisere?

Folk har ofte lagt masse tid og arbeid i video og lydopptakene sine. Det er derfor viktig å ta vare på disse minnene. Kanskje er det minner fra personer som ikke lenger lever, kanskje er det opptak av barn som er blitt voksne. Grunnene til at folk ønsker å digitalisere er mange, men tre temaer som går igjen er Kvalitet, Sikkerhet, og Enkelhet.

Kvalitet: Gamle video-/lydbånd blir dårligere med årene. Avspillerne blir også slitte og dårlige. Et analogt video-/lydbånd vil være under slitasje hver gang det brukes. Etterhvert som mediaavspilleren din blir eldre, vil denne også slite mer på båndet. Ved en digital kopi vil man ikke oppleve dette på samme måte. Her vil kvaliteten holde seg, og den vil ikke bli utsatt for samme slitasje som et vanlig analogt bånd.

  • Sikkerhet: Ved å lage en digital kopi av en video, eller et lydbånd, har du sikret fremtiden for innholdet. Den vil ikke være udødelig, men kvaliteten vil holde seg konstant Det vil også være lettere å ta en sikkerhetskopi av denne om 50 år, enn det vil være å ta en kopi av originalen som da antakeligvis er blitt ødelagt.

  • Enkelhet:
    Det er lett å putte en DVD/CD i spilleren, for så å bla frem og tilbake ved hjelp av et par knappetrykk. Lettere enn å ta fram videokameraet fra skapet, koble opp alle ledningene, og så spole fram og tilbake til det du vil se. Er det enkelt, vil du oftere benytte deg av muligheten, og da også få mer glede av det!

Mulighetene blir rett og slett flere ved å digitalisere. Du kan lettere se på den scenen fra konfirmasjonsvideoen du likte best. Raskt og presist hoppe fram og tilbake i filmen. Du kan enkelt ta med deg videoen til venner, uten å måtte tenke på kamera, oppkobling og spoling. Du kan bestille flere kopier og gi en kopi til venner/familie. Det eneste de trenger for å se på videoen er en dvd-spiller, og det har de fleste hjem i dag. Det er også lettere å holde oversikt over de forskjellige videoene og innholdet. Ved bestilling av en kvalitetspakke  (omslag, kvalitetscover, navn på videosnuttene, stilig hovedmeny, kapittelinndeling), vil filmen også ta seg fint ut i hylla på stua, og gjøre seg ekstra godt som en gave.

ER DU VILLIG TIL Å GI SLIPP PÅ MINNENE? SØRG FOR AT KOMMENDE GENERASJONER OGSÅ FÅR OPPLEVE DEM. BESTILL DIGITALE KOPIER NÅ!

Bestill kopiering